Pe 18 Iunie, Asociatia Romana de Biomasa si Biogaz (ARBIO) organizeaza Inaugurarea sa in Bucuresti, Hotel Hilton. Evenimentul este conceput pentru a explica avantajele sectorului nostrum si trucurile despre cum se pot implemena aceste proiecte. Este special orientat catre:
- Investitori
- Fermieri
- Industrii cu deseuri
- Proprietari de ferme animale sau vegetale
- Municipii
- Producatori de peleti
Speakeri de top!
Pentru prima data in Romania si in Sud-Estul Europei, 3 Presedinti care conduc Asociatiile Europene vor fi speaker intr-un eveniment pentru sectorul nostru:
- Dl. Gustav Melin, Presedintele Asociatiei Europene de Biomasa (AEBIOM)
- Dr. Jan Stambasky, Presedintele Asociatiei Europene de Biogaz (EBA)
- Dl. Ludger Spohr, Presedintele Industriei Europene a Furnizorilor de Peleti (EIPS)
Prezenta lor este un indiciu clar ca Institutiile Europene sustin Romania ca o tara cu potential urias pentru Sectorul BioEnergiei.
De asemenea, ne bucuram sa avem intre noi speakeri romani de top, cum ar fi:
- Dl. Daniel Constantin, Vice Prim Ministru, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale
- Dl. Eugen Teodorovici, Ministrul Fondurilor Europene
- Dl. Mircea Geoana, Inalt Reprezentant al Primului Ministru pentru Promovarea Proiectelor Economice, Strategice si de Diplomatie Publica
- Dl. Emil Calota, Vice Presedinte al ANRE (Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei)
- Dl. Dan Ioan Gheorghiu, Consilier al Primului Ministru, Presedinte & CEO al ISPE
- Dl. Jean Valvis, Pionier in Biomasa si Presedinte al Valvis Holding
Sectorul Biomasei: Oficial prioritatea Romania pentru anii urmatori
Pe 7 Mai Departamentul pentru Energie al Romaniei a publicat un set de principii care vor forma baza noii strategii nationale pentru energie pentru perioada 2014 - 2015. Pentru prima data, este declarat in mod clar ca "in perioada 2014 - 2024 Romania ar trebui sa incurajeze dezvoltarea prudenta a energiilor regenerabile, cu un accent pe biomasa".
Acesta este un semn tangibil aratand faptul ca Guvernul intelege importanta Biomasei si Biogazului si avantajele pe care acestea le ofera industriei, fermelor si municipiilor.
Romania se confrunta astazi cu 3 probleme majore in sectorul agricol si zonele rurale:
- Fermierii si procesatorii au obligatia sa gestioneze deseurile pe care le produc, intr-o modalitate aprobata de Comisia Europeana. 99,9% din ei nu s-au pregatit pentru asta. Penalizarile vor fi dure, si in plus, fara un certificat pentru gestionarea aprobata a deseurilor, va fi greu pentru actorii economici sa isi continue activitatea comerciala. (O taxa de mediu de aproximativ 25 Euro/tona va incepe sa fie colectata din 01.01.2016, pentru toti cei care nu au o solutie adecvata pentru problema lor)
- Comunele si zonele rurale fara infrastructura dezvoltata au probleme mari cu gestionarea de?eurilor. Ingroparea nu mai reprezinta o solutie, cu atat mai mult cu cat, Comisia Europeana nu mai permite finantari pentru proiecte care nu respecta ierarhia gestionarii deseurilor si ramane numai la prima faza, ingroparea. Deja sunt identificate 101 astfel de probleme la nivel national, iar sanctiunile vor fi mari.
- Ambele categorii de mai sus au probleme serioase cu infrastructura locala depasita si cauta solutii pentru a-si asigura independenta energetica, atat din punct de vedere al energiei electrice, cat si termice.
In acest context, proiectele de Biomasa si Biogaz ofera solutii fezabile pentru aceste problem potrivindu-se profilului tarii.
Participati la cel mai important eveniment din Sud-Estul Europei si aflati raspunsurile la intrebarile dvs. de la Guvern, Autoritati Independente si experti cunoscuti cu privire la:
- Contracte "Price Difference"
- Feed in Tariff
- Fonduri Europene si Nationale
- Dezvoltare de proiecte
- Plante Energetice
- Cum o fabrica / ferma poate transforma deseurile sale intr-o sursa anuala stabile de venit
- Colaborarea cu fermele si fabricile care doresc sa securizeze materia prima
- Municipii deschise pentru proiect public - privat, unde Cogenerarea este inclusa
- Optiuni de Finantare pentru proiecte